Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miljoonat britit jättävät väliin aterioita hintojen nousun vuoksi, selviää kyselyistä

Miljoonat britit kertovat jättävänsä aterioita väliin elintarvikkeiden ja energian hintojen noustessa.

Kuluttajajärjestö Which? kertoi torstaina kyselynsä perusteella, että puolet kotitalouksista on vähentänyt aterioiden määrää ja että lähes yhtä moni sanoo terveellisesti syömisen olevan vaikeampaa kuin ennen elinkustannuskriisiä.

Englannin ja Walesin ammattiliittojen keskusjärjestö TUC julkaisi aiemmin tällä viikolla kyselytuloksia, joiden mukaan yksi seitsemästä kertoo jättävänsä aterioita väliin ja useampi kuin kaksi viidestä leikkaa ruokamenojaan.

Keskiviikkona Which? varoitti, että Britannian hallituksen päätös rajoittaa energiatukeaan tarkoittaa, että miljoonat kotitaloudet ajautuvat energiaköyhyyteen. Kun aiemmin tuen sanottiin kestävän kaksi vuotta, nyt tukea luvataan vain ensi huhtikuuhun asti, jolloin sitä on määrä tarkastella uudelleen.

Which? kertoo elokuussa toteutetussa kyselyssä olleen vajaat 3 000 vastaajaa. TUC:n syyskuussa tehdyssä kyselyssä vastaajia oli yli 10 000.

Lounaaksi muki teetä, ehkä paahtoleipäviipale

Keskiviikkona julkaistuista luvuista ilmeni, että Britanniassa inflaatio nousi syyskuussa jälleen yli 10 prosentin. Britanniassa on tänä vuonna järjestetty useita lakkoja, kun palkat eivät ole pysyneet inflaation tahdissa.

Pulassa ovat esimerkiksi pienituloiset eläkeläiset. Which? kertoo tiedotteessaan 57-vuotiaasta lontoolaisesta Robertasta, joka sanoo säästävänsä ruoasta, jotta hänellä olisi varaa pitää kotinsa lämpimänä. Nivelrikon vuoksi lämmityksestä säästäminen ei ole vaihtoehto.

– Nyt ostan vain mitä tarvitsen. Olen myös vähentänyt syömäni ruoan määrää. Lounaalla juon mukillisen teetä – jos tunnen olevani nälkäinen, otan kupillisen lämmintä maitoa ja viipaleen paahtoleipää, Roberta sanoo tiedotteessa.

Lisäksi Roberta kertoo muun muassa käyvänsä kaupassa varhain aamulla, jotta edullisimpia tuotteita on varmasti saatavilla.