Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläisasiantuntijalta lipsahdus suorassa lähetyksessä iranilaislennokeista – "Tiedämme kaikki, mutta viranomaiset eivät tunnustaneet sitä"

Venäläismedia RBK:n tv-kanavalla sattui torstaina pienimuotoinen lipsahdus, kun venäläisen Tsentr Analiza strategiy i Tekhnologiy (Strategioiden ja teknologioiden analyysikeskus ) -ajatushautomon asiantuntija Ruslan Puhov katsoi tarpeelliseksi ohjeistaa uutisankkureita siitä, mistä hänen mielestään ei ainakaan pitäisi keskustella.

Istuutuessaan alas studioon Puhov pyysi haastattelijoitaan olemaan puhumatta Iranin valmistamista ja Venäjälle toimittamista lennokeista, joita Venäjä on käyttänyt iskuissaan Ukrainan siviilejä kohtaan. Iran on kiistänyt toimittaneensa valmistamiaan lennokeita Venäjälle, joka vuorostaan on kiistänyt käyttäneensä iranilaislennokkeja iskuissaan.

Käynnissä oli suora lähetys. Puhovin mikrofoni oli päällä.

– Emme keikuta venettä liian voimakkaasti. Siksi pyydän teitä olemaan kysymättä "näistä iranilaisista".

– Tiedämme kaikki että ne ovat iranilaisia, mutta viranomaiset eivät tunnustaneet sitä, Puhov ilmoitti.

Haastattelijoiden reaktio paljastukseen oli ymmärrettävästi kiusallinen. Puhov rykäisi nopeasti ja käytti hetken hakeakseen mukavaa asentoa.

EU:n neuvoston puheenjohtajamaa Tshekki ilmoitti torstaina EU-maiden asettaneen uusia pakotteita Irania vastaan. Pakotelistalle joutuu kolme henkilöä ja yksi yhteisö, joiden epäillään olevan vastuussa iranilaisten lennokkien toimituksista Venäjälle. Pakotteet astuvat voimaan heti.