Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs: "He ovat ylittäneet kaikki punaiset linjat"

Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs Anatoli Antonov ruoti torstaina Yhdysvaltain toimintaa venäläiskanava Rossija-24:n haastattelussa. Asiasta kertoo Venäjän valtio-omisteinen uutistoimisto Tass.

– He ovat jo pitkään ylittäneet kaikki Venäjän piirtämät punaiset linjat, Antonov sanoi.

"Punainen linja" on Venäjän puheissa usein toistuva käsite, jolla viitataan rajaan, jota ei missään tapauksessa sovi ylittää. Venäjä on kutsunut muun muassa pitkän kantaman aseiden toimittamista Ukrainalle punaisen linjan ylittämiseksi.

Tällä kertaa Antonov viittasi Tassin mukaan Nord Stream -putkien räjähdyksiin. Hän sanoi uskovansa, että sabotaasin takana ei ole yksilö tai ryhmä, vaan hallitus jolla on teknisiä valmiuksia ja erikoiskoulutettuja ihmisiä.

Länsimaat kertovat epäilevänsä Venäjää putkien sabotaasista.

Venäjän ja Yhdysvaltain suhteet ovat erittäin huonossa tilassa, mutta osapuolet ovat Antonovin sanoin "tuomittuja" puhumaan strategisesta vakaudesta.

Yhdysvaltain retoriikka Venäjää kohtaan ei Antonovin mukaan ole muuttunut.

– Valkoisen talon, ulkoministeriön ja ennen kaikkea Pentagonin (puolustusministeriö) retoriikassa ei tapahtunut muutoksia. Ainoa tavoite on edelleen painostaa Venäjää, määrätä pakotteita ja tuhota Venäjä.

Antonov ei ottanut kantaa siihen, minkä puolueen Venäjä haluaisi nähdä voittavan Yhdysvaltain kongressivaaleissa.

– Se on amerikkalaisten päätettävissä, kenet he valitsevat.