Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhäselän vankilasta karanneista toinen saatu kiinni – pakosalla olevaa ei pidetä vaarallisena sivullisille

Joensuun Pyhäselän vankilasta aamupäivällä karanneista miesvangeista toinen on saatu kiinni. Poliisi otti karkurin kiinni vankilan lähialueelta ennen puoltapäivää, kertoi Pyhäselän vankilayksikön päällikkö Riitta Korpelainen STT:lle.

Kateissa oleva vanki on tehnyt enimmäkseen omaisuusrikoksia eikä häntä pidetä vaarallisena sivullisille tai viranomaisille.

Pakosalla edelleen oleva mies on noin 40-vuotias, 190 sentin pituinen ja vartaloltaan hoikka. Hänellä ei ollut karkaushetkellä yllään päällyshousuja eikä toista kenkää. Tällä vangilla oli karkaushetkellä yllään musta verkkatakki, jossa on olkapäillä vaaleita raitoja sekä musta pipo, jossa on edessä harmaata kuviota sekä oranssivalkoiset hanskat. Hänellä oli toisessa jalassa musta Adidas-merkkinen kenkä, jossa on oranssit nauhat.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tuoreet havainnot pakosalla olevasta hätäkeskukseen sekä vanhemmat havainnot sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Pakenivat ulkoilupihalta

Pyhäselän vankilan apulaisjohtaja Jouni Rajahalme vahvisti aamupäivällä STT:lle tiedon kaksikon karkaamisesta ulkoilupihalta. Hänen mukaansa etsintöihin lähtivät sekä henkilökunta että poliisi koirineen.

Myöskään jo kiinni saatua karkuria ei pidetty vaarallisena.

Tarkempaa paon havaitsemisen kellonaikaa Korpelainen tai Rajahalme eivät kertoneet. Vankilapaosta uutisoi ensin MTV:n uutiset.

Rajahalme ei antanut julki tietoja siitä, millä tavoin vangit onnistuivat pakenemaan suljetusta vankilasta. Korpelainen ei hänkään kommentoinut tätä asiaa. He kumpikin vetosivat niukassa tiedotuslinjassaan tilanteen ja tutkinnan keskeneräisyyteen.

Yleisemmällä tasolla Rajahalme sanoi, että vankilapaot ovat sekä koko Suomessa että Pyhäselän vankilassa "erittäin harvinaisia".

Pyhäselän 87-paikkainen vankila sijaitsee 25 kilometriä Joensuun keskustasta etelään. Vankilassa on sekä mies- että naisvankeja.