Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KORJAUS: Saksa pitää kiinni tavoitteestaan luopua hiilivoimasta vuoteen 2030 mennessä

Saksa pitää kiinni tavoitteestaan luopua hiilen käytöstä vuoteen 2030 mennessä. Vaikka maa lisäsi hiilivoiman käyttöä Ukrainan sodan aiheuttaman energiakriisin seurauksena, Saksa ilmoitti maanantaina, että sen tavoitteena on edelleen sulkea hiilivoimalaitokset vuoteen 2030 mennessä.

Tuo tavoite ja määräaika ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan aiemmin, korosti talousministeriön tiedottaja Stephan Gabriel Haufe medialle.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on nostanut Euroopassa energian hintoja, mikä on kiihdyttänyt inflaatiota.

Venäläinen energiajätti Gazprom on keskeyttänyt kaasutoimitukset useisiin Euroopan maihin, mukaan lukien Suomeen, Puolaan, Bulgariaan ja Hollantiin.

Saksan nykyinen hallitus aikaisti viime vuoden lopulla tehdyllä sopimuksella edellisen hallituksen tavoitetta sulkea hiilivoimalat vuoteen 2038 mennessä.

---

Korjattu 20.6.2022 julkaistua uutista: Energiakriisin seurauksena Saksa ei palannut käyttämään fossiilisia polttoaineita, vaan lisäsi hiilivoiman käyttöä. Juttua on korjattu 31.10. klo 20.11.