Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tutkii Valkeakosken eilisiltaista ampumatapausta henkirikoksena – paikalla oli poliisin mukaan ilmeisesti kaksi eri autoseuruetta

Valkeakosken eilisiltaisessa ampumatapauksessa on kuollut yksi ihminen. Sisä-Suomen poliisi tutkii tapausta henkirikoksena.

Kuollut on 1990-luvulla syntynyt pirkanmaalainen mies, vahvistaa tutkintaa johtava rikosylikomisario Sakari Tuominen STT:lle. Hän ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin, miltä paikkakunnalta mies on kotoisin.

Poliisi löysi paikalta myös toisen henkilön, joka oli loukkaantunut. Hänet on viety sairaalaan, mutta Tuomisen mukaan hänen kuulustelunsa on pystytty aloittamaan iltapäivällä. Loukkaantunut on Tuomisen mukaan samalta paikkakunnalta kuin epäillyn henkirikoksen uhriksi joutunut mies. Kuulustelujen sisällöstä Tuominen ei kertonut.

Ampuminen tapahtui maanantai-iltana rekkalevikkeellä Valkeakoskella. Rekkalevike sijaitsee Niementiellä, josta erkanee vanha kolmostie kohti Helsinkiä. Poliisi sai tiedon tapahtumasta puoli kahdeksan maissa illalla.

Tuomisen mukaan ulkopuolinen henkilö soitti hätäkeskukseen. Poliisin tämänhetkisen käsityksen mukaan soittaja ei kuitenkaan ehtinyt nähdä itse ampumista.

Poliisin tietojen mukaan paikalla on ollut kaksi eri autoseuruetta. Epäiltyjä on Tuomisen mukaan useita – montako, siitä ei vielä ole varmuutta.

– Tapahtumien kulku on tässä vaiheessa vielä epäselvä, sanoo Tuominen.

Sisä-Suomen poliisi kertoi eilen illalla viestipalvelu Twitterissä, että ampumisesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Ampumisessa kuolleesta ja henkirikosepäilystä kertoi ensin Aamulehti.