Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norjan prinsessa Märtha Louise luopuu kuninkaallisista tehtävistään – yhdysvaltalaisen shamaanin kanssa kihlautunut prinsessa on saanut runsaasti julkisuutta erilaisista henkimaailman bisneksistään

Norjan prinsessa Märtha Louise on luopunut kuninkaallisista tehtävistään, maan kuningashuone ilmoitti tiistaina. Prinsessan kerrotaan jatkossa keskittyvän vaihtoehtoisten hoitojen alalla toimivaan yritykseensä shamaani-kihlattunsa kanssa.

Kuningashuoneen lausunnon mukaan tarkoituksena on luoda selkeämpi ero liiketoimien ja kuningashuoneen välille. Lausunnossaan palatsi korosti myös kuninkaallisen perheen suurta luottoa norjalaiseen terveydenhuoltojärjestelmään.

51-vuotias Märtha Louise on saanut runsaasti julkisuutta erilaisista henkimaailman bisneksistään. Prinsessa uskoo olevansa muun muassa selvänäkijä ja pystyvänsä kommunikoimaan enkelien kanssa.

Prinsessa on esimerkiksi perustanut enkelikoulun, joka jouduttiin muutaman vuoden toiminnan jälkeen sulkemaan. Hän on myös julkaissut useita kirjoja ja ollut mukana eri tv-tuotannoissa.

Prinsessa säilyttää tittelinsä

Henkimaailman yhteydet ovat aiheuttaneet Norjassa runsaasti kielteistä julkisuutta, ja prinsessaa on myös syytetty siitä, että hän yrittää hyötyä kuninkaallisesta arvonimestään erilaisissa enkeliyhteyksissä ja liiketoimissaan.

Kuningashuoneen mukaan prinsessa saa edelleen säilyttää tittelinsä kuninkaan toiveesta. Vuonna 2019 kuninkaallinen perhe päätti, ettei Märtha Louise enää käyttäisi prinsessan titteliään liiketoimiensa yhteydessä.

Prinsessa on aiemmin ollut naimisissa kirjailija Ari Behnin kanssa. Pari ehti saada kolme tytärtä ennen eroaan vuonna 2016. Behn teki itsemurhan muutamaa vuotta myöhemmin.

Vuonna 2019 prinsessa kertoi seurustelevansa yhdysvaltalaisen shamaanin Durek Verrettin kanssa. Mikäli pari avioituu, tulee Verrettistä osa Norjan kuninkaallista perhettä. Hän ei kuitenkaan saa kuninkaallista titteliä tai edustustehtäviä.

Prinsessa Märtha Louise on Norjan kuningasparin esikoistytär. Kruununperimysjärjestyksessä ensimmäisenä on hänen veljensä, kruununprinssi Haakon.