Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltalaiskenraali: Venäjä ja Ukraina kärsineet molemmat arviolta 100 000 sotilaan tappiot

Yhdysvaltain asevoimien yleisesikuntapäällikön, kenraali Mark Milleyn mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut arviolta yhteensä 200 000 sotilaan kuoleman tai haavoittumisen. Luku on toistaiseksi suurin länsimaisen viranomaisen ilmoittama.

Milleyn arviosta uutisoivat muun muassa CNN ja Sky News.

Venäjän ja Ukrainan molempien arvioidaan menettäneen 100 000 sotilasta. Lisäksi Milley arvioi 40 000 ukrainalaisen siviilin kuolleen sodan aikana ja 15–30 miljoonan joutuneen pakenemaan kotoaan tai Ukrainasta.

Milley ei avannut, mihin arviot perustuvat. Hänen mukaansa sodan rauhanomaiselle, neuvotellulle lopulle voisi olla tilaisuus, mikäli etulinjat vakiintuvat talven aikana.

– Kun on tilaisuus neuvotella, kun rauha voidaan saavuttaa, siihen pitää tarttua, Milley sanoi New Yorkissa.

Yhdysvallat jatkaisi kuitenkin Ukrainan aseellista tukemista, mikäli neuvottelut eivät toteutuisi, vaikka selkeä sotilaallinen voitto on molemmille osapuolille epätodennäköinen.

– On oltava molemminpuolinen ymmärrys, että sotilaallinen voitto ei välttämättä ole saavutettavissa, ja siksi on käännyttävä muihin keinoihin.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu määräsi keskiviikkona joukkonsa vetäytymään Hersonin kaupungista eteläisessä Ukrainassa. Milleyn mukaan vetäytymisestä on jo alustavia merkkejä. Arviolta 20 000–30 000 sotilaan siirtämisessä Dnipro-joen länsirannalta voi kuitenkin kestää päiviä tai jopa viikkoja.

– Uskon, että he tekevät sen säilyttääkseen joukkonsa ja perustaakseen uudet puolustuslinjat joen eteläpuolelle, mutta se jää nähtäväksi.