Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhuspalveluyksikön hoitajia ja lääkäriä epäillään rikoksesta asukkaan tekemän väkivallanteon takia – yksi kuoli ja toinen sai vakavia vammoja Turussa viime vuonna

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka koski Turun Kurjenmäkikodin vanhuspalveluyksikössä viime vuoden syyskuussa ollutta väkivallantekoa. Yksikössä asunut iäkäs nainen kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti, kun miesasukas kävi heidän kimppuunsa.

Miestä epäiltiin törkeistä pahoinpitelyistä ja kuolemantuottamuksesta, mutta hän kuoli esitutkinnan aikana, joten tutkinta väkivallanteon osalta ei etene. Asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan kuuden hoitajan ja yhden lääkärin osalta. Hoitajia epäillään heitteillepanosta ja lääkäriä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Turun kaupunki kertoo suhtautuvansa asiaan vakavasti. Tiedotteessa sanotaan, että väkivallanteon jälkeen kaupunki käynnisti oman sisäisen tarkastuksen ja että siinä ilmenneisiin epäkohtiin puututtiin välittömästi.

– Suhtaudumme rikosepäilyihin erittäin vakavasti. Tulemme pyytämään poliisilta esitutkintamateriaalin ja arvioimme sen pohjalta mahdolliset työnjohdolliset toimenpiteet sekä oman toimintamme asianmukaisuuden, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuudesta tiedotteessa.