Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sunak sanoo Britannian tukevan Ukrainaa, kunnes se on voittanut tarvitsemansa rauhan ja turvallisuuden

Britannian pääministeri Rishi Sunak lupaa maansa tukevan Ukrainaa, kunnes se on voittanut tarvitsemansa ja ansaitsemansa rauhan ja turvallisuuden. Sunak on tänään vieraillut Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa pitämässään lehdistötilaisuudessa Sunak lupasi Britannian tukevan Ukrainaa myös jälleenrakennuksessa.

ISW: Venäjä valmistelee uutta peiteltyä liikekannallepanoa

Yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) arvioi, että Venäjällä viranomaiset valmistautuvat uuteen, peiteltyyn liikekannallepanoon. ISW:n mukaan moni lähde Venäjällä on raportoinut merkkejä siitä, että uusi liikekannallepano alkaisi joko joulukuussa tai tammikuussa.

Venäjällä järjestettiin syksyllä osittainen liikekannallepano, jonka oli määrä päättyä 31. lokakuuta. Tuossa vaiheessa oli määrä mobilisoida Ukrainan taisteluihin 300 000 uutta Venäjän sotilasta.

ISW muistuttaa, että syksyn asevelvollisuussykli on meneillään Venäjällä, joten liikekannallepano todennäköisesti ruuhkauttaisi entisestään jo ennestään ylikuormitettua Venäjän sotilaskoulutusta.