Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erdoganin mukaan Turkki voi iskeä Syyrian kurdeja vastaan myös maajoukoilla – Syyriasta ammutut raketit surmasivat kolme turkkilaisessa rajakaupungissa

Turkki voi hyökätä Syyrian kurdeja vastaan myös maajoukoilla, sanoi Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan maanantaina sen jälkeen kun Turkin sisäministeriö kertoi kolmen ihmisen kuolleen ja kymmenen haavoittuneen Syyriasta tulleessa raketti-iskussa turkkilaisessa Karkamisin rajakaupungissa.

Anadolu-uutistoimiston mukaan raketit osuivat kouluun, kahteen muuhun rakennukseen sekä kuorma-autoon. Yhden kuolonuhreista kerrotaan olevan lapsi.

– Ei tule kysymykseenkään, että operaatio olisi rajoitettu vain ilmaiskuihin. Asiaa tuntevat viranomaiset, puolustusministeriömme ja pääesikuntamme, tulevat päättämään kuinka paljon voimaa tulee käyttää ja käytämmekö myös maajoukkoja, Erdogan sanoi.

– Olemme jo aikaisemmin varoittaneet, että ne jotka loukkaavat aluettamme, saavat maksaa, Erdogan jatkoi.

Turkki teki sunnuntaina ilmaiskun rajan yli Pohjois-Syyrian kurdialueelle. Britanniassa toimivan, Syyrian sotaa tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan iskussa kuoli ainakin 31 ihmistä.

Viikko sitten Turkissa Istanbulin keskustassa tapahtunut räjähdys tappoi kuusi ihmistä ja yli 80 haavoittui. Turkin mukaan iskun takana oli Kurdistanin työväenpuolue (PKK), jonka sekä Turkki että länsimaat ovat luokitelleet terroristijärjestöksi.

PKK on kiistänyt olleensa teon takana.