Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Caruna nostaa sähkönjakelun hintoja vuodenvaihteessa

Sähköverkkoyhtiö Caruna kertoo korottavansa sähkönjakelun hintoja ensi vuoden alusta alkaen.

Hinnat nousevat molempien Caruna-konserniin kuuluvien jakeluyhtiöiden asiakkailla. Pääosin haja-asutusalueilla toimivan Caruna Oy:n asiakkailla verolliset hinnat nousevat keskimäärin 3,9 prosenttia ja Caruna Espoo Oy:n asiakkailla keskimäärin 2,9 prosenttia. Caruna Espoo Oy toimii Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Joensuun keskustassa.

Carunan mukaan hinnankorotusten taustalla on kustannusten nousu Suomessa.

– Sähköverkon rakentaminen on meille tänä vuonna yli kymmenen prosenttia viime vuotta kalliimpaa, ja erityisesti raaka-aineiden ja polttoaineiden hinnat ovat nousseet tuntuvasti. Myös markkinoilta ostamamme häviöenergian hinta on tänä vuonna noussut 52 prosenttia, ja sen odotetaan kaksinkertaistuvan ensi vuoden aikana, sanoo Carunan talous- ja varatoimitusjohtaja Noora Neilimo-Kontio tiedotteessa.

Caruna ennakoi nostavansa hintoja uudelleen ensi vuoden jälkipuoliskolla. Jatkokorotusten syyksi yhtiö ilmoittaa inflaation ja kustannusten nousun.

Caruna sanoo arvioivansa jatkokorotusten tarvetta ensi vuoden alkupuoliskon aikana.

---

Juttua korjattu klo 12.52: Caruna Espoo Oy toimii myös Kirkkonummella, jota ei ollut aiemmin mainittu jutussa.