Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kukaan ei auttanut Espoossa junaraiteille pudonnutta miestä, loukkaantui vakavasti junan osuttua häneen

Kukaan ei auttanut junaraiteille pudonnutta miestä lokakuussa Espoon Leppävaarassa sattuneessa tapaturmassa, kertoo poliisi. Keski-ikäinen mies loukkaantui vakavasti, kun asemalle saapunut juna törmäsi häneen jonkin aikaa putoamisen jälkeen.

Laiturilla oli paikalla poliisin mukaan kymmenkunta ihmistä. Ainakin yksi ja mahdollisesti useampi ihminen näki putoamisen. Yksi ihminen kävi raiteen reunalla katsomassa makaavaa miestä, mutta siirtyi kauemmaksi.

Sivustakatsojilla olisi ollut poliisin mukaan mahdollisuus ainakin hälyttää apua raiteille pudonneelle miehelle. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Poliisi ja Väylävirasto muistuttavat, että hengenvaarassa olevaa ihmistä tulee auttaa mahdollisuuksien mukaan.

− Vähintä, mitä junaraiteella tapahtuvan vaaratilanteen huomatessaan voi tehdä, on soittaa välittömästi hätänumeroon 112. Mahdollisuuksien mukaan sivulliset voivat myös pyrkiä herättämään junankuljettajan huomion esimerkiksi heiluttamalla kättä, Väyläviraston valmiuspäällikkö Arto Muukkonen sanoo poliisin tiedotteessa.

Auttamatta jättäjää voidaan epäillä pelastustoimen laiminlyönnistä. Siitä voidaan tuomita sakkoihin tai enintään kuuden kuukauden vankeuteen.