Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaprotestit ovat jatkuneet Kiinassa – poliisit ja mielenosoittajat ottivat yhteen Guangzhoussa maan eteläosassa

Koronarajoitusten vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet Kiinassa, ilmenee sosiaalisessa mediassa julkaistuista videoista ja silminnäkijähavainnoista.

Mellakkapoliisit ja protestoijat ottivat yhteen Guangzhoun kaupungissa Etelä-Kiinassa viime yönä. Sosiaalisessa mediassa julkaistuissa videoissa näkyy, miten kilpien taakse suojautuvat mellakkapoliisit väistelevät protestoijien heittämiä tavaroita.

Poliisien nähdään myös taluttavan pois kiinni otettuja ihmisiä, joiden kädet on sidottu yhteen nippusiteillä.

Uutistoimisto AFP on varmistanut, että videot on kuvattu Guangzhoussa.

Myös Guangzhoun kaupungin läheisessä kylässä oli AFP:n haastatteleman silminnäkijän mukaan otettu kiinni ihmisiä.

Valtaosa Guangzhoun koronatapauksista on todettu Guangzhoussa Haizhun alueella, missä asuu vajaat kaksi miljoonaa ihmistä. Suurin osa alueesta on ollut koronasulussa lokakuun lopusta lähtien.

Kiina noudattaa edelleen niin sanottua nollakoronapolitiikkaa, jossa tartunnat pyritään lopettamaan täysin. Sen vuoksi miljoonat ihmiset ovat olleet kuukausikaupalla eristettyinä koteihinsa ympäri maata, kun laajoja koronasulkuja on määrätty jopa suurkaupunkeihin.

Viime viikonloppuna Kiinassa nähtiin laajoja koronasulkuja vastustavia protesteja ympäri maata. Ne saivat alkunsa kun kymmenen ihmistä oli saanut surmansa koronasulussa olleen rakennuksen tulipalossa Urumqissa Xinjiangin alueella Lounais-Kiinassa. Mielensoittajien mukaan ihmisiä ei saatu pelastettua rakennuksesta koronasulun vuoksi. Viranomaiset ovat kiistäneet tämän.