Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jenni Haukion väitöskirja tarkastetaan Helsingin yliopistossa

Jenni Haukio väittelee tänään Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Haukion tarkastettavan väitöskirjan aihe on "Avoimen vuorovaikutteisuuden ideaalista sisäisen mobilisaation realiteettiin? Puolueiden digitaalisen vaalikampanjoinnin strategiset ulottuvuudet ja dilemmat".

Väitöskirjassaan Haukio esittää, että puolueiden vaalima ajatus avoimesta vuorovaikutuksesta kansalaisten ja poliitikkojen välillä ei konkretisoidu internetin vaalikampanjoinnissa.

Tähän vaikuttavat verkkokeskustelujen ominaispiirteet, kuten keskustelun heikko taso ja vihapuhe, mutta myös se, että suurin osa avoimienkin keskusteluryhmien osallistujista on jo ennalta sitoutunut puolueiden viestintään. Siksi sisäinen viestintä ja mobilisaatio ohittavat helposti kanssakäymisen kansalaisten kanssa.

Haukio huomauttaa, että vaaleista toisensa jälkeen on odotettu ensimmäisiä todellisia internet- tai some-vaaleja.

Väitöskirjaansa varten Haukio on haastatellut keskustan, kristillisdemokraattien, perussuomalaisten, SDP:n ja vihreiden edustajia. Hän on keskittynyt vuosien 2011 ja 2015 eduskuntavaaleihin.

Haukio tuntee aihepiiriä omalta työuraltaan, sillä hän toimi kokoomuksen viestintäpäällikkönä neljän ja puolen vuoden ajan. Hän jätti tehtävän vuonna 2012, kun hänen puolisonsa Sauli Niinistö valittiin presidentiksi.

Väitöstilaisuus alkaa kello 12.