Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myös hovioikeus hylkäsi Peter Fryckmanin kanteen: Kouri-kauppojen bulvaani ei pääse Haagin välitystuomioistuimeen

Helsingin hovioikeus on käräjäoikeuden tavoin hylännyt liikemies Peter Fryckmanin kanteen Suomen valtiota vastaan. Kanteessa Fryckman vaati oikeutta vahvistamaan, että hänen ja valtion välillä olisi sitova suostumus siitä, että niin sanottujen Kouri-kauppojen veroseuraamuksia koskevat erimielisyydet ratkaistaan Haagin välitystuomioistuimessa.

Fryckmanin mielestä entinen oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps., myöhemmin sin.) antoi keväällä 2017 suostumuksen asian viemiselle välimiesmenettelyyn Haagiin. Käräjäoikeus kuitenkin piti Lindströmin allekirjoittamaa suostumusta yleisluontoisena ja yksilöimättömänä ja hylkäsi kanteen. Hovioikeus katsoi perjantaina antamassaan tuomiossa, ettei käräjäoikeuden ratkaisun muuttamiselle ole aihetta.

– Ministerin antamalla suostumuksella, eli vapaamuotoisella tahdonilmaisulla, ei ole osapuolia sitovaa vaikutusta tässä asiassa, tuomiossa sanotaan.