Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sotaveteraanit ja lotat ovat itsenäisyyspäivänä Topi Raitasen mielessä: "Kukaan ei varmasti pidä itsenäisyyttä itsestäänselvyytenä, kun Euroopassa käydään sotaa"

Itsenäisyyspäivä ja Venäjän Ukrainassa käymä hyökkäyssota muistuttavat estejuoksun Euroopan mestaria Topi Raitasta tärkeistä asioista. Kutsu Linnan juhliin on saanut miettimään myös aiempien sukupolvien työtä itsenäisyyden puolesta.

– Kukaan ei varmasti pidä itsenäisyyttä itsestäänselvyytenä, kun Euroopassa käydään sotaa, Raitanen totesi valmistautuessaan ensimmäisiin Linnan juhliinsa.

– Tässä tilanteessa erityisesti herää iso arvostus sotaveteraaneja ja lottia kohtaan. Heidän kovan työpanoksensa ansiosta saamme laittaa urheilukentillä Suomen verkkarit päälle ja maassa on toimiva demokratia.

Kutsu Linnan juhliin palautti Raitasen mieleen urheilu-uran hienoimmat hetket. Hän kiri 19. elokuuta Münchenin Olympiastadionilla Euroopan mestaruuteen 3 000 metrin estejuoksussa.

– Kutsu Linnaan kertoo siitä, että urheilun arvostus on presidentillämme suurta, Raitanen jatkoi.

– On hieno tunnustus, kun tällaisesta saavutuksesta kutsu tulee ja pääsee sen yhdessä puolison kanssa kokemaan. Tuntee, että työtä arvostetaan. On hienoa, että se näkyy myös tällä tavalla, kun pystyin tuollaisen palkinnon voittamaan.

Verryttelyksi Cooperin testi

Päivällä ennen Linnan juhlia Raitanen kävi Espoossa juoksemassa Cooperin testiä Suomen entisen pääministerin Alexander Stubbin kanssa. Raitanen tietää tapaavansa Linnassa myös urheilijatuttuja.

– Rupatellaan, jos tulee tuttuja vastaan. Odotan myös uusien ihmisten tapaamista ja sitä, että pääsee maistamaan sitä kuuluisaa Linnan boolia, Raitanen ennakoi juhlailtaa.

– Yritän nauttia tunnelmasta ja keskusteluista sekä uusien ihmisten tapaamisista. Ei sen suurempia odotuksia illasta.

Muuten Raitasen ajatukset alkavat olla jo ensi vuodessa ja seuraavan kauden tavoitteissa.

– Ei viime kesän juoksuja ole sen enempää enää muisteltu. Arki on ollut kovaa työntekoa ensi kautta varten jo pidemmän aikaa, Raitanen kertoi.

– Niin se yleensä menee, että väsymys alkaa, kun alkaa lokakuu. Toukokuun kynnyksellä sitten helpottaa, kun kisakausi lähestyy. Eli päivittäistä työtä kohti uusia tavoitteita.