Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jenni Haukio edustaa tänään kotimaisessa puvussa – käytti samaa asua Japanin keisarin kruunajaisissa

Linnan juhlia vietetään tänään Presidentinlinnassa jälleen perinteisin menoin. Viime ja toissa vuonna juhlavastaanotto oli peruttu koronarajoituksien vuoksi.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio pukeutuu Linnan juhlissa kotimaiseen mittatilaustyönä tehtyyn juhlapukuun, jonka materiaaleina on käytetty silkkiä ja pitsiä.

Haukio on aiemmin käyttänyt samaa pukua vuonna 2019 Japanin keisarin kruunajaisissa Tokiossa. Tämän jälkeen puvun hihoja on muokattu.

Haukio on pukeutunut Linnan juhlissa aiemminkin kertauspukuun. Vuoden 2019 Linnan juhlissa nähty fuksianpunainen silkkipuku oli alun perin tehty vuoden 2015 itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

Juhlan teemana itseensä luottava Suomi

Linnan juhlien vieraiden määrä on tänä vuonna kolmanneksen normaalia pienempi, noin 1 300 henkeä. Monet virkansa tai asemansa puolensa yleensä kutsutuista jäivät tällä kertaa ilman kutsua, jotta tilaa olisi riittävästi myös ensikertalaisille. Kutsuttujen joukossa on muun muassa kokonaisturvallisuudesta vastaavia ja terveysalan ihmisiä.

Järjestelyissä on otettu huomioon terveysturvallisuus esimerkiksi sijoittamalla Presidentinlinnan tiloihin runsaasti ilmanpuhdistimia ja käsien desinfiointipisteitä. Lisäksi vieraat saavat halutessaan tervehtiä presidenttiparia nyökkäämällä kättelyn sijaan.

Juhlan teemana on itseensä luottava Suomi.

Vetaraaneja ja lottia ei tänä vuonna linnassa nähdä, sillä heille järjestettiin oma itsenäisyyspäivän juhla jo joulukuun ensimmäisenä päivänä. Tähän järjestelyyn päädyttiin, jotta heidän terveysturvallisuutensa pystyttiin varmistamaan ja jotta presidenttiparilla oli enemmän aikaa seurustella heidän kanssaan.

Tarjoiluissa ja koristeluissa esillä kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys

Juhlissa on tarjolla kotimaisia luomutuotteita, kalaa ja riistaa. Makeissa tarjottavissa on käytetty muun muassa vadelmia Kultarannasta, pensasmustikoita ja kotimaisia marjoja.

Koristeluita on tehty luonnonmateriaaleista, kuten heinistä, maitohorsmasta, lupiinien siemenkodista ja leikkokukista.

Musiikillista ohjelmaa linnassa esittävät Kaartin soittokunta ja Kaartin Combo -yhtye solisitinaan Maria Lund. Jukka Perko ja hänen Avara-trionsa ystävineen esittävät versioitaan kesällä kuolleen Vesa-Matti Loirin tuotannosta.