Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN: Putinin mukaan ydinaseriski kasvaa

Venäjän presidentti Vladimir Putin varoittaa CNN:n mukaan, että konflikti Ukrainassa jatkuu vielä jonkin aikaa ja että ydinsodan uhka kasvaa. Putin sanoi Kremlissä Venäjän ihmisoikeusneuvostolle keskiviikkona pitämässään puheessa, että Moskova taistelee "sotilaallisessa erityisoperaatiossaan" kaikin käytettävissään olevin keinoin, mutta uudelle liikekannallepanolle ei ole välitöntä tarvetta.

Putin ei sulkenut pois mahdollisuutta, että Venäjä turvautuisi ensimmäisenä osapuolena ydinaseisiin, mutta sanoi pitävänsä Venäjän ydinasearsenaalia paremminkin pelotteena kuin provokaation välineenä.

– Se, että Venäjä ei käyttäisi näitä aseita ensin, merkitsisi, ettemme voisi käyttää niitä myöskään toisena – koska, jos alueemme joutuisi sellaisen hyökkäyksen kohteeksi, mahdollisuutemme vastata olisivat hyvin rajalliset, Putin muotoili.

– Meillä on kuitenkin strategia. Puolustuskeinona massatuhoaseet, ydinaseet liittyvät kostoiskuihin. Eli jos meitä vastaan isketään, iskemme takaisin.

Putin sanoi, että Yhdysvaltain ydinaseita on runsaasti Euroopan maaperällä, kun taas Venäjä ei ole siirtänyt ydinaseitaan alueensa ulkopuolelle eikä myöskään suunnittele sellaista. Hänen mukaansa Venäjä kuitenkin suojelee liittolaisiaan tarvittaessa kaikilla käytettävissään olevilla tavoilla.

– Emme ole tulleet hulluiksi. Tiedämme, mitä ydinaseet ovat. Meillä on välineitä, jotka ovat edistyneempiä ja modernimpia kuin millään muulla ydinasemaalla, se on itsestään selvää. Mutta emme aio kuljeskella ympäri maailmaa heristelemässä näitä aseita kuin partakoneenteriä, Putin totesi.