Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varoitus huonosta ajokelistä voimassa huomennakin

Suomen yli liikkuvan lumimyräkän vaikutukset näkyvät liikenteessä vielä tiistaina. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla lähijunat kulkevat harvennetulla aikataululla.

Sääennusteen mukaan myräkkä laantuu tiistaiaamun aikana. Etelässä lumisade on tiistaina kuuroluontoista, mutta paikoitellen lunta voi tulla reippaamminkin. Ajokeli ei Ilmatieteen laitoksen mukaan välttämättä parane, vaikka lumisade hellittää. Lumi on edelleen kevyttä, kinostuu voimakkaasti ja pöllyää liikenteessä.

Koko maassa on tiistaina voimassa varoitus erittäin huonosta tai huonosta ajokelistä. Myös varoitus purevasta pakkasesta on voimassa koko maassa Pohjois-Pohjanmaata ja Kainuuta lukuun ottamatta.

Lumen syvyys yli 40 senttiä Siuntiossa Uudellamaalla

Uudellamaalla lunta oli satanut maanantai-iltaan mennessä noin 10 senttiä, ja esimerkiksi Siuntion mittauspisteellä lumen syvyys oli 46 senttiä. Lapissa lunta oli maanantai-iltana 30 senttiä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Anniina Korpisen mukaan lumisade heikkenee sadealueen siirtyessä kohti pohjoista. Lunta kertyy keskisessä Suomessa noin 5 senttiä. Hänen mukaansa voimakkaimpien tuulien odotettiin heikkenevän tiistain vastaisen yön aikana.

– Tuuli pysyy edelleen kohtalaisena, kun lumisadealue yltää Pohjois-Pohjanmaan ja Etelä-Lapin alueelle, Korpinen kertoi.

Helsinki-Vantaalla syytä varautua myöhästymisiin

Finavia tiedotti maanantaina, että lentoliikenteessä Helsinki-Vantaan matkustajien on syytä varautua myöhästymisiin sekä siihen, että lentoja voidaan ohjata laskeutumaan varakentille. Finavia niin ikään kehotti matkustajia saapumaan lentoasemalle hyvissä ajoin.

Kovan lumisateen takia pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteessä vuorovälejä on harvennettu vielä tiistaina. Fintrafficin rataliikennekeskuksen mukaan pääkaupunkiseudulla K- ja A-junat kulkevat 20 minuutin välein. Kotkan ja Kouvolan väliset O-junavuorot korvataan linja-autoilla tiistaina iltapäiväkahteen saakka.

Kauko- ja tavaraliikennettä ei aiottu Fintrafficin mukaan vähentää. Useat junavuorot olivat maanantaina kuitenkin myöhässä sekä sääolosuhteiden että yhteysliikenteen odotuksen ja muun junaliikenteen vuoksi.