Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lentoyhtiö United ilmoitti tilaavansa 100 laajarunkokonetta Boeingilta

Yhdysvaltalainen lentoyhtiö United Airlines on kertonut tilaavansa lentokonevalmistaja Boeingilta 100 uutta Boeingin 787 Dreamliner -laajarunkokonetta. Kaupassa on lisäksi optio 100 lisäkoneen tilaamisesta.

Yhtiö uskoo kansainvälisen lentoliikenteen elpyvän vuosia kestäneen koronaviruspandemian aiheuttaman laskukauden jälkeen. United ei paljastanut konekaupan kokonaisarvoa, mutta yhtiö arvioi investointiensa vuonna 2023 kasvavan 9 miljardiin dollariin ja vuotta myöhemmin 11 miljardiin.

Yhtiö odottaa saavansa uudet koneet käyttöön vuosien 2024 ja 2032 välillä. Uusilla koneilla on tarkoitus korvata laajarunkoinen Boeing 767 -kone, joka poistuu Unitedin laivastosta vuoteen 2030 mennessä. Uudet koneet tuottavat 25 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin laivastosta poistuvat koneet.

United ilmoitti lisäksi käyttäneensä option 44:stä 737 MAX -koneesta, jotka toimitetaan vuosien 2024 ja 2026 välillä. United ilmoitti myös tilaavansa 56 konetta lisää MAX-koneita vuosina 2027 ja 2028.

United kertoi, että sen 787-laivaston kasvattaminen on järkevää, kun yhtiöllä on jo nyt saman konetyypin koneita käytössä. Samalla Unitedin johto kehui 787-koneen kilpailevaa versiota Airbusin A350-konetta, joita yhtiö on tilannut 45 vuoteen 2030 mennessä. United ei aio perua kauppaa Airbusin kanssa.

Boeing ollut vaikeuksissa MAX-koneiden onnettomuuksien vuoksi

Unitedin tilaus on merkittävä Boeingille, joka on ollut viime vuosina vaikeuksissa. Kaksi yhtiön valmistamaa uutta kapearunkoista 737 MAX -konetta putosi ja 346 ihmistä kuoli onnettomuuksissa Indonesiassa ja Etiopiassa.

Unitedin tilauksen jälkeen Boeingin osake nousi 0,5 prosenttia yli 187 dollariin. Unitedin osake puolestaan nousi julkistuksen jälkeen lyhyesti, mutta päätyi lopulta 7 prosentin laskuun reiluun 41 dollariin.

Unitedin osake lähti laskuun, kuten sen kilpailijoiden American Airlinesin ja Deltan osakkeet, kun JetBlue ilmoitti vuoden viimeisen vuosineljänneksen odotettua heikommasta näkymästä odotettua heikomman kysynnän vuoksi joulukuussa.