Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Boris Johnson on tienannut puheillaan yli miljoona puntaa pääministeripestin päätyttyä

Britanniassa entinen pääministeri Boris Johnson on jo ehtinyt tienata yli miljoona puntaa (yli 1,16 miljoonaa euroa) pitämällä puheita jätettyään paikkansa pääministerinä. Asia selviää parlamentin alahuoneen edustajien taloudellisia kytköksiä kirjaavasta rekisteristä.

Nyt konservatiivipuolueen kansanedustajana toimiva Johnson ilmoitti heinäkuussa väistyvänsä pääministerin paikalta, ja hän jätti tehtävän syyskuussa. Sen jälkeen hän on pitänyt puheita esimerkiksi pankkiireille New Yorkissa sekä yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n järjestämässä tapahtumassa Portugalissa.

Rekisterin mukaan Johnsonin esiintymisten palkkio on ollut joka kerta yli 200 000 puntaa eli yli 232 000 euroa.

Johnsonia seurasi pääministerinä Liz Truss, jonka valtakausi päättyi kuitenkin ennätyksellisen nopeasti. Trussin jälkeen tehtävään valittiin Rishi Sunak.

Johnson on puolueen jäsenten keskuudessa edelleen suosittu, eikä hän ole kieltänyt suunnittelevansa paluuta puolueen johtoon. Oppositiossa oleva työväenpuolue on pärjännyt viime aikoina kyselyissä merkittävästi konservatiiveja paremmin.