Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sunnuntaisuomalaiselle kuusi palkintoa eurooppalaisesta ulkoasukisasta – Teemasuomalainen sai kaksi

Sunnuntaisuomalainen on voittanut kuusi ja Teemasuomalainen kaksi ulkoasupalkintoa arvostetussa euroopanlaajuisessa European News Awards -kilpailussa. Kisa järjestettiin nyt 24. kerran.

Neljä palkintoa tuli osastoetusivujen sarjassa. Kaikki palkitut osastoetusivut ovat henkilöhaastettelujen avauksia, ja etusivulla on laadukas henkilövalokuva.

Voittaneiden kansien kuvissa olivat rauhanturvaajaveteraani Anita Starck (julkaistu 30.1.2022), susimies Seppo Ronkainen (28.11.2021), tatuoija Mika Ilmaniemi (28.11.2022) ja katutaiteilija Viivi Vierinen (2.1.2022).

Anita Starckin kuvasi Suvi Elo ja haastattelun teki Aino Heikkonen. Seppo Ronkaisen kuvasi Matias Honkamaa ja haastatteli Pertti Ruohonen. Mika Ilmaniemen valokuvat olivat Lari Lievosen ja haastattelu Taru Väänäsen. Viivi Vierisen valokuvasi Laura Oja ja haastatteli Laura Roininen.

Kaikkien sivujen taiton ja kuvavalinnat on tehnyt Sunnuntaisuomalaisen graafikko Anniina Louhivuori.

Kuvitusten sarjassa palkittiin 20.3.2022 julkaistu juttu otsikolla Petetyt. rakkaushuijauksia käsittelevän jutun kuvituksen oli tehnyt Anniina Louhivuori. Tekstin kirjoitti Taru Väänänen.

Visualisoinnista palkinnon sai Kuria kansoille -otsikoitu juttu, joka käsitteli Venäjän vaikutuspyrkimyksiä raja-alueisiinsa historiallisesta näkökulmasta. Visualisoinnista vastasin jälleen Anniina Louhivuori. Tekstin oli kirjoittanut Anssi Koskinen.

Viime vuonna Sunnuntaisuomalainen sai samasta kilpailusta kolme palkintoa. Kaikkiaan Sunnuntaisuomalainen on historiansa aikana saanut noin 120 ulkoasupalkintoa, joista suurimman osan kansainvälisistä kilpailuista.

Teemasuomalainen sai palkinnon kahdessa sarjassa. Visualisoinnista palkittiin oma raha -teemassa 9.5.2022 julkaistu artikkeli asuntokauppojen tekemisestä. Jutun kirjoitti Milja Kungas, ja sen kuvitti ja taittoi Teemasuomalaisen visualisti Suvi Lantta.

Valokuvaussarjan tunnelma-kategoriassa palkinnon sai masennusta käsittelevä henkilöhaastattelu. Sen kirjoitti Riina Sydänmaanlakka ja valokuvat otti Paula Pohjamo. 10.5.2022 julkaistun aukeaman taitto oli Suvi Lantan käsialaa.