Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyriassa Damaskoksen lentokenttä avasi yhden kiitoradan Israelin iskujen jälkeen

Syyriassa Damaskoksen lentokenttä on avannut yhden kiitoradan jälleen toimintaan, ja lentoliikenne voi jatkua Israelin tekemien ohjusiskujen jälkeen, kertoo liikenneministeriön virkamies Suleiman Khalil uutistoimisto AFP:lle.

Toisen kiitoradan korjaustyöt jatkuvat edelleen.

Lentokenttä jouduttiin sulkemaan, kun Israel iski sinne maanantaina ohjuksilla.

Syyrian valtion uutistoimisto Sanan sotilaslähteestä saaman tiedon mukaan Israelin ohjukset osuivat myös Damaskoksen lentokentän lähialueille.

Iskussa kuoli neljä, joista kaksi oli syyrialaisia sotilaita

Syyrian sotaa tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -ryhmän edustaja on kertonut uutistoimisto AFP:lle, että iskuissa kuoli neljä ihmistä, joista kaksi oli syyrialaisia sotilaita.

Edellisen kerran Damaskoksen lentokenttä oli suljettuna kesäkuussa, tuolloinkin Israelin iskujen vuoksi. Tuolloin kenttä oli suljettuna noin kahden viikon ajan, kun kiitorata, lennonjohtotorni, useita halleja sekä vastaanottohuoneita vaurioitui pahasti iskuissa.

Syyrian sotaa tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -ryhmän johtaja Rami Abdul Rahman kertoi uutistoimisto AFP:lle, että Israelin ohjukset osuivat myös lentokentällä sijainneisiin Iran-mielisten ryhmien sekä äärijärjestö Hizbollahin asemiin.

Järjestön mukaan iskuissa kuoli ainakin neljä ihmistä, joista kaksi oli Syyrian sotilaita.

Vuonna 2011 alkaneen Syyrian sisällissodan aikana Israel on tehnyt satoja ilmaiskuja Syyriaan. Israel on kohdistanut iskuja Syyrian hallituksen joukkoihin, niiden liittolaisena toimiviin Iranin tukemiin joukkoihin sekä Hizbollahin taistelijoihin. Israel kommentoi tekemiään iskuja harvoin, mutta se on toistuvasti sanonut, ettei salli arkkivihollisensa Iranin saavan jalansijaa Syyriassa. Maanantaina Israelin armeija taas sanoi, ettei se kommentoi ulkomaisia raportteja.