Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun Kiovaa pommitettiin uutenavuotena, ukrainalaiset alkoivat laulaa kansallislaulua yhteen ääneen – katso "erittäin vaikuttava video"

Uudenvuodenaattona Venäjä hyökkäsi ohjuksin ja lennokein Ukrainan pääkaupunkia Kiovaa ja muita ukrainalaiskaupunkeja vastaan. Iskuissa kuoli ainakin kolme ja haavoittui ainakin 50, kertoivat ukrainalaiset viranomaiset tuoreeltaan.

Ukraina sanoo torjuneensa uudenvuodenyönä kymmeniä Venäjän maahan suuntaamia lennokkeja

Uudenvuoden yönä Twitteriin julkaistulla videolla näkyy ja kuuluu, kuinka ukrainalaiset laulavat yhteen ääneen kansallishymniä.

– Erittäin vaikuttava video. Eri rakennuksissa olevat ukrainalaiset laulavat kansallishymniä yhdessä samalla, kun Venäjä pommittaa kaikkialla Kiovassa, videon jakanut Maria Romanenko kirjoittaa.

Uutissuomalainen ei ole voinut itsenäisesti vahvistaa videon alkuperää. Arviota videon luotettavuudesta nostaa kuitenkin se, että videon Twitteriin jakanut Romanenko on tunnettu ukrainalaisjournalisti, jonka juttuja on julkaistu useissa kansainvälisissä medioissa.

Voit katsoa videon tästä:

Video oli maanantai-iltapäivään mennessä kerännyt yli 300 000 näyttökertaa, sitä oli uudelleentwiitattu liki 2300 kertaa ja sillä oli yli 8500 tykkäystä.

Myös maanantaina on uutisoitu, että Venäjä teki jälleen yöllä ilmaiskun Kiovaan.

Kiovaan yöllä tehty ilmaisku aiheuttaa sähkökatkoja, sanoo kaupungin pormestari