Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riippumaton venäläiskanava Dozhd jatkaa toimintaansa Hollannista

Hollanti on myöntänyt toimiluvan riippumattomalle, venäläiselle tv-kanavalle Dozhdille, kanava kertoo. Dozhd kertoi Telegram-kanavallaan, että sen toiminta jatkuu kaapeliverkossa ja että sen toimilupa on viisivuotinen.

Kanava aikoo muuttaa toimituksensa ja studionsa Amsterdamiin, kunhan sen työntekijät saavat Hollannista työluvat. Osa työntekijöistä jatkaa kuitenkin työtään Riiasta käsin.

Dozhd oli pitkään Venäjän merkittävin riippumaton tv-kanava. Se joutui lopettamaan toimintansa Venäjällä viime maaliskuun alussa raportoituaan kriittisesti Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Dozhd siirsi toimintansa Latviaan viime kesänä, mutta Latvian viranomaiset peruivat sen toimiluvan joulukuussa rikkomusten vuoksi. Latvia katsoi kanavan olevan uhka kansalliselle turvallisuudelle ja yhteiskuntajärjestykselle.

Maan viranomaiset tulkitsivat kanavan muun muassa osoittaneen tukensa Ukrainassa taisteleville venäläissotilaille, kun sen uutisankkuri oli puhunut venäläisyleisölle "meidän armeijastamme". Lisäksi kanavalla oli näytetty karttaa, jossa Krim oli merkitty osaksi Venäjää.

Dozhdin mukaan väitteet sen tuesta Venäjälle ovat "epäreiluja ja absurdeja".

Moni riippumaton venäläismedia toimii yhä Latviasta käsin. Riiassa päämajaansa pitävät muun muassa Novaja Gazeta -lehti ja uutissivusto Meduza.