Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsalainen metallibändi vaarassa menettää kulttuuripalkintonsa basistin vanhojen Krimin niemimaata koskevien kommenttien vuoksi

Sotahistoriasta aiheensa ammentava ruotsalainen Sabaton-metalliyhtye saattaa menettää saamansa kansanvalistuspalkinnon, koska bändin basisti kehui Venäjän Krimin niemimaan miehitystä vuonna 2016 antamassaan lehtihaastattelussa.

Basisti Pär Sundström sanoi Sweden Rock Magazinen haastattelussa muun muassa, että Krimin niemimaa oli ennen pakkoliitosta Venäjään pikemminkin Ukrainan miehittämä, koska sen asukkaat ovat aina tunteneet itsensä venäläisiksi.

Sabaton soitti vuonna 2015 keikan Krimillä, mikä herätti jo tuolloin runsaasti negatiivista huomiota.

Sabaton sai viime vuoden kansanvalistuspalkinnon muun muassa siksi, että sen katsottiin esittävän historiallisia tapahtumia neutraalilla ja korrektilla tavalla viime vuonna ilmestyneellä, ensimmäistä maailmansotaa kuvaavalla The War to End All Wars -levyllään.

Palkinnon myöntäneen Vetenskap och Folkbildning -yhdistyksen mukaan levy on omiaan lisäämään kiinnostusta historiaan ja sen tapahtumiin.