Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oikeus: Nainen yritti tappaa naapurinsa sytyttämällä heidän talonsa palamaan – vuosien vankeustuomio

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut eteläpohjalaiselle naiselle vankeutta siitä, että hän yritti tappaa naapurinsa polttamalla heidän talonsa yöaikaan. Syyttäjä vaati viime maaliskuun tapahtumista naiselle alun perin tuomiota murhan yrityksistä.

Käräjäoikeus antoi asiassa ratkaisunsa perjantaina. Oikeus antoi kesäkuussa asiassa välipäätöksen, jossa naisen mielentila määrättiin tutkittavaksi. Päättyneellä viikolla annetun oikeuden ratkaisun mukaan nainen tuomittiin teoista syyntakeisena.

Oikeus: Nainen levitti bensaa ja sytytti

Kesäkuussa käräjäoikeus katsoi, että nainen yritti polttaa naapuriensa talon, kun sisällä oli kolme ihmistä. Nainen oli oikeuden tuomion mukaan mennyt aamuyöllä bensakanisterin ja sorkkaraudan kanssa naapureidensa pihalle ja levittänyt bensiiniä muun muassa puuverhoillun omakotitalon takaterassilla oleville puuklapeille. Lopulta nainen sytytti bensan palamaan. Hän oli myös yrittänyt sytyttää paloja talon muille uloskäynneille, oikeus arvioi.

Yksi talossa ollut ihminen oli kuitenkin herännyt naisen ulkona aiheuttamiin ääniin ja lopulta sammuttanut palon alun.

Nainen oli myös aiemmin käyttäytynyt oikeuden mukaan uhkaavasti naapureitaan kohtaan ja kohdistanut heidän taloonsa ilkivaltaa. Oikeudessa nainen kiisti yrittäneensä vahingoittaa ihmisiä. Hän ei omien sanojensa mukaan myöskään tiennyt, että sisällä oli ihmisiä. Naapuririitojen taustalla oli naisen mukaan ollut talokiista. Syytteessä ollut nainen oli aiemmin määrätty naapureidensa lähestymiskieltoon.

Yli kuusi vuotta vankeutta

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi Marjo Miia Eveliina Kujalan, 41, kuudeksi vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi vankeuteen muun muassa kolmesta tapon yrityksestä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeistä pahoinpitelyn yrityksistä. Kaikkiaan oikeus totesi hänet syylliseksi 12:een syytekohtaan, ja yksi syyte hylättiin. Tuomiosta kertoi ensimmäisenä Yle.