Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoronvaihto ydinaseuhkailussa: Medvedev myöntää Venäjän tulevat haasteet, duuman puhemies uhkailee "globaalilla katastrofilla"

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev ja parlamentin alahuoneen eli duuman puhemies Vjatšeslav Volodin ovat molemmat kommentoineet perjantaina järjestettyä Ramsteinin kokousta Telegramissa.

Ukrainaa tukevat maat kokoontuivat perjantaina Ramsteinin tukikohtaan Saksaan neuvottelemaan tuoreimmasta aseavusta Ukrainaan.

Tavallisesti raivokkaaseen sävyyn länttä uhkaileva Medvedev myönsi viestissään, että Venäjällä on haasteita edessään.

– Heillä on tarpeeksi aseistusta. Jos tarpeen, he alkavat tuottaa niitä lisää. Joten illuusioita ei tulisi olla, toteaa Medvedev Ukrainska Pravdan mukaan.

Viestin loppupuolella Medvedevin ääneen tuli tuttua uhoa.

– Ennemmin tai myöhemmin syntyy uusi sotilaallinen liitto. Sen muodostavat maat, joita Yhdysvallat ja heidän kastroitujen koirien laumansa painostavat. Sillä hetkellä USA hylkää Euroopan ja surkeiden ukrainalaisten jäännökset, ja maailma palaa tasapainoon.

Volodin puolestaan käytti Telegram-viestinsä Medvedevin tavallisesti harrastamaan ydinaseilla uhkailuun. Hänen mukaansa asetoimitukset Ukrainaan johtavat "globaaliin katastrofiin".

– Jos Washington ja Nato-maat toimittavat aseita, joilla hyökätään siviilikaupunkeihin ja yritetään valloittaa alueitamme, tämä johtaa kostotoimenpiteisiin voimakkaammilla aseilla, Volodin kirjoittaa Reutersin mukaan.

– Argumentit, joiden mukaan ydinasevaltiot eivät ole käyttäneet joukkotuhoaseita paikallisissa konflikteissa, ovat kestämättömiä. Koska nuo valtiot eivät ole olleet tilanteessa, jossa siviilien turvallisuus ja maan alueellinen koskemattomuus ovat uhattuna.