Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Husin verkkosivuille kohdistuu ajoittainen palvelunestohyökkäys

Husin eli entisen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin verkkosivuille kohdistuu palvelunestohyökkäys, joka aiheuttaa ajoittain häiriötä, kertoo Hus tiedotteessaan.

Sivuilla on häiriöiden aikana poikkeustiedote, jossa on potilaille keskeiset puhelinnumerot. Hyökkäys ei Husin mukaan vaikuta sen sisäisiin järjestelmiin.

Verkkosivujen häiriö alkoi lauantai-iltapäivänä.

Häiriö johtuu "kolmannen osapuolen haitanteosta", kertoi Husin ict-tuotantojohtaja Risto Laakkonen STT:lle sunnuntaina puoliltapäivin. Hän ei halunnut ottaa kantaa siihen, mikä tai kuka häiriön takana ollut kolmas osapuoli oli.

Laakkosen mukaan Husissa tehdään ensi viikon aikana perusteellinen selvitys häiriön syistä.

Muun muassa Ylen ja Ilta-Sanomien mukaan venäläinen hakkeriryhmä olisi lauantaina kertonut Telegram-viestipalvelussa aikovansa tehdä palvelunestohyökkäyksen terveydenhuollon laitoksiin useissa länsimaissa. Norjalaisviestimet kertovat, että norjalaisten sairaaloiden verkkosivuilla olisi havaittu lauantaina epätavallista liikennettä.

Tiedotusvälineiden mukaan hakkereiden listalla olivat Suomesta Husin lisäksi kaikki yliopistolliset sairaalat. Husin Laakkosella ei ole tiedossaan, että vastaavia häiriöitä kuin Husilla olisi ollut viikonloppuna muilla Suomen sairaaloilla.

Laakkosen mukaan Husissa tehdään alkavan viikon aikana perusteellinen selvitys häiriön syistä.