Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SDP nousi perussuomalaisten ohi kakkoseksi Ylen puolueiden kannatusmittauksessa, kokoomuksen etumatka hupeni

Pääministeripuolue SDP on noussut opposition perussuomalaisten ohi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi Ylen tuoreimmassa kannatusmittauksessa. SDP:tä äänestäisi nyt 19,1 prosenttia vastaajista, kun taas perussuomalaisia kannatti 18,4 prosenttia.

Kolmen kärjen väliset erot ovat tasoittuneet, ja niiden kannatuserot mahtuvat runsaan kolmen prosenttiyksikön sisään. Loppuvuodesta haitari oli vielä kuuden prosenttiyksikön luokkaa.

Ykkösenä jatkaa yhä kokoomus, jonka etumatka kuitenkin heikkeni edellisestä mittauksesta 1,4 prosenttiyksiköllä 21,6 prosenttiin. SDP:n kannatus nousi 0,3 prosenttiyksikköä ja perussuomalaisten laski 0,9 prosenttiyksikköä.

Vihreät petrasi kannatustaan 0,7 prosenttiyksikön verran ja turvasi neljännen sijan 10,3 prosentin kannatuksella. Kannatuskaivossa tarpova keskusta jäi viidennelle sijalle 10,1 prosentin kannatuksella, josta oli huvennut 0,8 prosenttiyksikköä.

Kadosta kärsi myös kuudennella sijalla oleva vasemmistoliitto, joka menetti kannatusta täyden prosenttiyksikön verran ja sai 7,6 prosenttia vastaajien äänistä.

Taloustutkimus haastatteli mittausta varten tammikuussa 2 466 ihmistä. Puoluekantansa kertoi 1 724 haastateltavaa. Virhemarginaali on suurimmillaan 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.