Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymmeniä loukkaantui mielenosoituksessa Perun eteläosassa

Liki 50 ihmistä on loukkaantunut mielenosoittajien ja poliisien välisessä yhteenotossa Perun eteläosassa, kertoivat sairaala- ja viranomaislähteet.

Juliacan kaupungissa Etelä-Perussa järjestetyssä mielenosoituksessa torstaina muistettiin viime kuussa kuollutta 18:aa siviiliä. Protesti kääntyi kuitenkin väkivaltaiseksi yhteenotoksi, kun mielenosoittajat yrittivät tunkeutua paikalliselle Inca Manco Capacin lentokentälle.

Sairaalalähteiden mukaan 23 mielenosoittajaa sai vammoja. Ainakin yhtä mielenosoittajaa oli ammuttu. Viranomaisten mukaan 25 poliisia sai vammoja yhteenotossa.

Myös muualla Perussa oli torstaina mielenosoituksia, mutta ne sujuivat ilman suuria välikohtauksia.

Peru ajautui poliittiseen kaaokseen kaksi kuukautta sitten, kun silloinen presidentti Pedro Castillo hajotti parlamentin ja yritti keskittää vallan itselleen. Hänet syrjäytettiin, ja presidentiksi nousi varapresidentti Dina Boluarte.

Mielenosoittajat vaativat Boluarten eroa ja välittömiä uusia vaaleja. Liki 50 ihmistä on saanut surmansa levottomuuksissa.