Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden-Seelannin myrskyssä on kuollut ainakin kolme ihmistä

Kansallisen hätätilan julistaneessa Uudessa-Seelannissa ainakin kolme ihmistä on kuollut trooppisen myrskyn seurauksena, viranomaiset kertovat.

Yksi ruumis löytyi paikalta, jossa pelastajan kerrottiin aiemmin kadonneen myrskyn aikana. Kaksi muuta löytyi myrskyn riepottelemalta Hawke's Bayn seudulta.

Paikallista aikaa keskiviikon vastaisena yönä pelastusoperaatiot jatkuivat maassa ja ihmisiä pelastettiin talojensa katoilta helikoptereilla. Eräässä operaatiossa yhdestä tulvavesien saartamasta rakennuksesta pelastettiin 60 ihmistä.

Hallituksen mukaan kokonaiskuva myrskytuhoista on yhä epäselvä erityisesti Hawke's Bayn laajalla alueella, joka tunnetaan viljelysmaistaan, vuoristostaan ja vaikeasti saavutettavista kylistään.

– Tiedoissamme on yhä aukkoja. Joillakin alueilla ei ole ollut viestintäyhteyksiä pariin päivään, ja tiedämme vedestä sekä ruoasta olevan pulaa, kertoi pelastustöistä vastaava ministeri Kieran McAnulty radioasema Newstalk ZB:lle.

Ministerin mukaan reilut 10 000 ihmistä ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan. 140 000 ihmisen kerrottiin olevan yhä vailla sähköä keskiviikkona.

Viranomaisten mukaan myrskyn pahin vaihe on jo ohitse, mutta vaaran kerrottiin yhä jatkuvan. Hallitus julisti tiistaina myrskyn vuoksi kansallisen hätätilan, joka on vasta maan historian kolmas.