Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riina Nevalainen nimitettiin Kauppalehden vastaavaksi päätoimittajaksi

Kauppalehden vastaavaksi päätoimittajaksi ja Alma Talentin toimitusten johtajaksi on nimitetty Riina Nevalainen. Alma Media kertoo, että Nevalainen aloittaa tehtävässä viimeistään toukokuussa.

Nevalainen, 42, on toiminut vuodesta 2019 Aamulehden uutistoiminnasta vastaavana toimituspäällikkönä. Hän on vastannut viime vuodet myös Sanoman paikallismedioista Pirkanmaalla.

Tätä aiemmin Nevalainen on tehnyt pitkän journalistisen uran uutispäällikkönä Aamulehdessä ja toimittajana Aamulehden digipalvelussa. Hänet on myös palkittu Suurella journalistipalkinnolla työstään Vuoden journalistisena pomona vuonna 2020.

– Kauppalehden ja koko Alma Talent Median strategia nojaa vahvasti tilausmaksulliseen digitaaliseen mediaan, jonka kehittämiseen Riinalla on hyvää kokemusta ja näkemystä. Median tulevaisuuden menestys edellyttää kasvavaa ja monipuolistuvaa yleisöä sekä tuoreita näkökulmia journalismiin ja tarinankerrontaan, sanoo Alma Talentin toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori tiedotteessa.

– On myös merkittävää, että kohta 125-vuotias Kauppalehti saa historiansa ensimmäisen naisen vastaavaksi päätoimittajaksi.

Nimityksen yhteydessä vaihtuu myös Arvopaperin päätoimittaja. Tehtävässä aloittaa 18. helmikuuta Ninni Myllyoja, joka jatkaa lisäksi Alma Talentin yhteisen Rahatoimituksen toimituspäällikkönä vastaten pörssisisällöistä myös Kauppalehdessä ja Talouselämässä.

Alma Media kertoi lokakuussa, että Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi siirtyy Finanssiala ry:n toimitusjohtajaksi vuoden alkupuolella. Loimovuori kertoi STT:lle, että Ahosniemi on tänä perjantaina viimeistä päivää päätoimittajana. Ennen kuin Nevalainen aloittaa uudessa työssään, toimii Kauppalehden vastaavana päätoimittajana väliaikaisesti Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki.

---

Uutista korjattu klo 14.37: Nevalainen on vastannut Pirkanmaalla Sanoman paikallismedioista, ei Aamulehden, kuten Alma Median tiedotteessa virheellisesti kerrottiin.