Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair on perunut yhteensä 12 lentovuoroa Saksan lentokenttätyöntekijöiden lakon takia

Finnair on perunut yhteensä 12 lentovuoroa perjantaina Saksan lentokenttätyöntekijöiden lakon takia. Peruutukset koskevat sekä Helsingistä Saksaan että Saksasta Helsinkiin lähteviä lentoja, kertoo Pauliina Palttala Finnairin viestinnästä STT:lle.

– Lakko vaikuttaa Suomen lennoista ainakin Frankfurtin, Münchenin ja Hampurin lentokentiltä lähteviin ja saapuviin lentoihin. Sen sijaan Düsseldorfiin ja Berliiniin lennetään meidän tietojen mukaan normaalisti, Finavian viestinnän asiantuntija Elina Suominen sanoo STT:lle.

Lakko vaikuttaa Suomisen mukaan ainakin Finnairin ja Lufthansan lentoihin.

Finnair on ollut Palttalan mukaan yhteydessä kaikkiin matkustajiin, joita lentojen perumiset koskevat. Suurin osa heistä on saanut uudelleenreititetyn lennon lauantaille.

– Yleensä uudelleenreititykset pyritään tekemään samoille lentokentille kuin mihin asiakas oli alun perin matkalla. Tässä tapauksessa lakot kuitenkin vaikuttavat myös muihin lentoyhtiöihin, minkä takia uudelleenreitityksiä on ollut haastava tehdä samalle päivälle, Palttala sanoo.

Lakolla vaaditaan parempaa palkkaa Saksan lentokenttätyöntekijöille, ja sen on määrä kestää tämän päivän ajan. Finnairin lentojen on Palttalan mukaan tarkoitus kulkea normaalisti taas lauantaina.