Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Turkissa on tapahtui uusi maanjäristys – voimakkuudeltaan 6,4

Etelä-Turkissa sijaitsevassa Hatayn maakunnassa järisi jälleen maa maanantai-iltana. Maanjäristyksen voimakkuudeksi kerrottiin 6,4.

Uutistoimisto AFP:n mukaan maanjäristys tapahtui Välimeren rannalla lähellä Defnen kylää Turkin ja Syyrian rajan tuntumassa.

Turkin valtiollinen katastrofivirasto AFAD kertoi, että järistys tapahtui hieman kahdeksan jälkeen illalla paikallista aikaa. Virasto varoitti Twitterissä, ettei vaurioituneiden rakennusten lähellä tulisi oleskella eikä niihin pidä mennä sisälle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin seurasi myös toinen järistys läheisessä Samandagin kaupungissa. Toisen järistyksen voimakkuus oli 5,8.

Uutistoimisto Anadolun mukaan Hatayn alueelle lähetettiin suuri määrä pelastusryhmiä. Joissakin Defnen ja Samandagin osissa raportoitiin uutistoimiston mukaan tuhoista ja raunioiden alle jääneistä ihmisistä.

Ainakin kolme ihmistä on kuollut tuoreimmissa järistyksissä, kertoi Turkin sisäministeri. Lisäksi yli 200 ihmistä oli viety Turkissa sairaalaan.

Adanan kaupungissa olevat uutiskanava CNN:n edustajat kertoivat tunteneensa järistyksen. Uutistoimisto AFP:n edustajat kertoivat tunteneensa järistyksen myös Libanonissa ja Syyriassa.

Turkki lopetti edellisten järistysten pelastusoperaatioita sunnuntaina

Aikaisemmin helmikuussa Turkin ja Syyrian rajaseutua ravistelleen voimakkaan maanjäristyksen seurauksena on kuollut yli 44 000 ihmistä, joista valtaosa Turkissa.

Turkki ilmoitti sunnuntaina lopettavansa pelastusoperaatiot kaikkialta paitsi kahden provinssin alueelta, Hatayssa ja Kahramanmarasissa. Toivo ihmisten löytämisestä elossa on lähes hiipunut, sillä aikaisemmasta järistyksestä oli maanantaina kulunut kaksi viikkoa.

AFAD on kertonut, että ainakin 6 000 jälkijäristystä on raportoitu sen jälkeen, kun 7,8 voimakkuuden maanjäristys iski Turkin ja Syyrian rajan tuntumaan 6. helmikuuta.