Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloppuna pakkasta ja auringonpilkahduksia, ensi viikolla taas leudompaa

Ajokeli on ollut tänään suuressa osassa maata huono lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi, Ilmatieteen laitos kertoo. Iltaa kohden sää poutaantuu vähitellen koko maassa.

– Yön aikana lumisade heikkenee, ja perjantaipäivä näyttäisi pääosin poutaiselta. Joitakin lumisateita voi tulla maan pohjoisosassa, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Pinja Rauhamäki STT:lle.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lauantaina lumikuuroilua on mahdollisesti luvassa myös maan eteläosassa. Sunnuntai on koko maassa poutainen.

– Lauantai on aurinkoinen maan keski- ja pohjoisosassa. Sunnuntaina aurinko voi pilkahdella myös etelässä, Rauhamäki sanoo.

Viikonlopun jälkeen lämpenee

Lämpötilojen osalta loppuviikko pysytellään vielä pakkasen puolella koko maassa.

Perjantaina maan pohjoisosissa ollaan noin kymmenessä pakkasasteessa. Etelä- ja Keski-Suomessa pakkasta on hieman vähemmän.

– Lauantaina voi olla vielä pikkuisen viileämpi päivä, Rauhamäki sanoo.

Sunnuntaitakin vietetään vielä selkeästi talvisessa pakkassäässä. Alkuviikosta sää lauhtuu plussan puolelle koko maassa pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.