Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi viikon hiihtolomalaisille luvassa paljon poutaa

Ensi viikolla ympäri Suomea nautitaan enimmäkseen poutaisesta ja jopa aurinkoisesta säästä, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Maanantaista alkaen lämpötila lauhtuu selkeästi. Maanantaina lämpötila kipuaa plusasteiden puolelle suuressa osassa maata, myös osissa Lappia.

– Kylmimmät alueet löytyvät Itä-Suomesta, siellä jäädään pakkasen puolelle, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen sanoo.

Maanantain jälkeen plusasteita mitataan päiväsaikaan lähinnä maan etelä- ja länsiosissa. Muualla on pientä pakkasta.

Esimerkiksi Helsingissä lämpötila nousee nollan yläpuolelle tämänhetkisen ennusteen perusteella maanantaista lauantaihin.

Laskettelusää voi olla alkuviikosta hankala Pohjois-Suomessa

Suuria sadealueita ei Suomen yli ensi viikolla liiku ainakaan tämänhetkisen ennusteen perusteella.

Ensi viikolla hiihtolomat jatkuvat, vuorossa ovat lähinnä Väli-Suomen, kuten Hämeen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Etelä-Karjalan, koulut.

Mikäli lomaansa aikoo viettää Pohjois-Suomessa, muun muassa laskettelusää voi olla alkuviikosta hankala. Pohjois-Suomessa on alkuviikosta luvassa voimakasta tuulta. Lappiin on annettu tuulivaroituksia maa-alueille. Myös Perämerelle on annettu kovan tuulen varoitus maanantaille.

– Maanantaina, tiistaina ja ehkä vielä keskiviikkona tuuli voi olla voimakkaan puuskaista, ja se voi vaikuttaa erityisesti tuntureilla, päivystävä meteorologi Keränen sanoo.