Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vakava sairaus vei yhden Korkeasaaren amurintiikerinpennuista

Yksi Korkeasaaren eläintarhan kolmesta amurintiikerinpennuista, Oboi, on poissa.

Viime viikolla Korkeasaaren eläintarhan eläintenhoitajat havaitsivat Oboin olevan tavallista vaisumpi.

Ruoka ei maistunut ja sillä vaikutti olevan kipuja. Oboi nukutettiin tutkimusta ja lääkkeiden antoa varten.

Pennulla oli kuumetta ja verinäyte paljasti tulehduksen sen elimistöstä. Saatuaan lääkettä se virkistyi ja söi hieman. Obon kunto heikkeni kuitenkin viikonloppuun mennessä.

Oboi vietiin sunnuntaina sovitusti lisätutkimuksiin Viikin Yliopistollisen eläinsairaalan päivystykseen. Lisätutkimuksissa todettiin laajalle levinnyt vatsakalvontulehdus.

Sairaus oli liian vakava hoidettavaksi, joten nukutettu Oboi jouduttiin lopettamaan.

Tulehduksen syyksi selvisi maanantaina patologisessa tutkimuksessa Oboin nielemä terävä luu, joka oli tehnyt reikiä suoleen ja juuttunut sinne.

Tiikerit murskaavat syödessään luita hampaillaan ja on normaalia, että niiden suolistossa on luunpalasia.

– Näin terävä luu oli todella epäonninen sattuma, eikä tällaista ole aiemmin tapahtunut kissaeläimillemme. Tiikerinpentu Oboilla oli paras mahdollinen hoito käytettävissään, mutta mitään ei valitettavasti ollut tehtävissä. Villieläintä ei voi hoitaa kuten lemmikkieläintä, jota voi pitää eläinsairaalan tehohoidossa päiviä. Suremme kaikki Oboin vuoksi, tiikerinpentua hoitanut Korkeasaaren eläinlääkäri Sanna Sainmaa kertoo tiedotteessa.

Oboin emo on kutsunut sunnuntaista lähtien kadonnutta poikastaan. Emo hoivasi sairastunutta pentua normaalia enemmän puskien ja makoillen sen vieressä. Muiden pentujen elämään Oboin poistuminen ei näytä vaikutaneen.

Korkeasaaressa on erittäin uhanalaisia amurintiikereitä osana eurooppalaisten eläintarhojen yhteistä suojeluohjelmaa, joka tähtää ylläpitämään elinvoimaista tarhakantaa.

Tällä hetkellä amurintiikereitä on luonnossa yli 500 yksilöä.