Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korkeasaaren Oboi-tiikerinpentu lopetettiin vakavan sairauden vuoksi – tiikeriemo on jo päiviä kutsunut kadonnutta poikastaan

Yksi Korkeasaaren kolmesta amurintiikerinpennusta kuoli vakavaan sairauteen, eläintarha kertoo.

Oboi-niminen urospentu sairastui viime viikolla vatsakalvontulehdukseen, jonka aiheutti ravinnon mukana nielty terävä luunpala.

Eläintenhoitajat huomasivat viime viikolla Oboi-pennun olevan tavallista vaisumpi. Se ei syönyt ja sillä tuntui olevan kipuja.

Eläinlääkärit nukuttivat pennun tutkimusta ja lääkkeiden antoa varten. Lääkittynä pentu virkistyi ja söi hieman, mutta sen kunto kuitenkin heikkeni viikonloppua kohden.

Sunnuntaina pennun tilaa tutkittiin lisää Viikin Yliopistollisessa eläinsairaalassa. Sille tehtiin CT-tutkimus, jossa todettiin laajalle levinnyt vatsakalvontulehdus. Tulehdusta ei Korkeasaaren mukaan ollut mahdollista hoitaa, joten tutkimuksia varten nukutettu pentu lopetettiin.

Tulehduksen aiheuttaja selvisi maanantaina patologisessa tutkimuksessa. Tiikerinpentu oli niellyt terävän luun, joka oli tehnyt reikiä suoleen ja juuttunut sinne.

Syödessään lihaa tiikerit murskaavat luita hampaillaan ja siksi on eläintarhan mukaan normaalia, että niiden suolistossa on luunpalasia.

Eläintarhan mukaan tiikeriemo on sunnuntaista lähtien kutsunut kadonnutta poikastaan. Emo hoivasi sairastunutta pentua normaalia enemmän muun muassa makoillen sen vieressä.

Sille jäi kaksi naaraspentua huolehdittavakseen. Niiden elämään tiikeriveljen menettäminen ei näytä vaikuttaneen.

Pennut syntyivät Korkeasaaressa elokuun lopussa.