Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Evan tutkimus: Kokoomuksen ja perussuomalaisten hallituspohja on suosituin

Kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostama hallituspohja on kaikkein suosituin, selviää Elinkeinoelämän valtuuskunta Evan arvo- ja asennetutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan kokoomuksen ja perussuomalaisten yhteistyölle pohjautuvaa hallitusta toivoi 23 prosenttia vastaajista.

SDP:n ja kokoomuksen yhteistyölle rakentuvaa hallitusta toivoi 19 prosenttia ja SDP:n ja keskustan pohjalle perustuvaa 10 prosenttia vastaajista. Vaihtoehdot kertovat niiden vastaajien osuuden, jotka valitsevat jommankumman puolueista pääministeripuolueeksi ja toisen mainituista puolueista hallituskumppaniksi.

Vastaajia pyydettiin valitsemaan itselleen mieluisin pääministeripuolue ja lisäksi muita puolueita hallituskumppaneiksi.

Vastaajista 24 prosenttia oli sitä mieltä, että seuraavan hallituksen pääministerin pitäisi tulla kokoomuksesta. SDP:tä edustavan pääministerin jatkoa toivoi 23 prosenttia.

Aineisto on kerätty Taloustutkimus Oy:n internetpaneelissa, ja tulokset perustuvat 2 043 henkilön antamiin vastauksiin. Virhemarginaali on koko väestön tasolla 2–3 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.