Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumisade ja pöllyävä lumi heikentävät näkyvyyttä eteläisessä Suomessa

Ajokelit ovat tänään laajalti huonoja maan eteläosassa, varoittaa liikenteenohjausyhtiö Fintraffic. Erityisesti Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Kymenlaaksossa autoilijoita varoitetaan erittäin huonoista ajokeleistä, kun lumisade ja pöllyävä lumi heikentävät näkyvyyttä.

– Nyt onkin syytä unohtaa ohittamistilanteet kokonaan ja muistaa pitää edellä ajavaan kunnon turvavälit, jotta onnettomuuksilta ja peräänajoilta vältytään, muistuttaa Fintrafficin tieliikennekeskuksen liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki tiedotteessa.

Huonon ajokelin varoitus on voimassa ensi yöhön asti yhdeksässä maakunnassa eteläisessä Suomessa. Pohjoisimmat niistä ovat Satakunta, Pirkanmaa, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala.

Ilmatieteen laitos on ennustanut lumisadetta maan etelä- ja keskiosiin. Lisäksi on luvattu tuulta, joka pakkaslumen pöllyämään, mikä heikentää näkyvyyden paikoin hyvin vähäiseksi.

Maan etelä- ja keskiosissa tuuli lisää pakkasen purevuutta. Pohjoisessa pakkanen on ollut kireää, mutta sään odotetaan lauhtuvan hieman päivällä.