Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinteistöpalvelualalle uusi lakkovaroitus: 25 000 siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa menossa lakkoon

Palvelualojen ammattiliitto PAM on antanut uuden lakkovaroituksen kiinteistöpalvelualalle. Lakko on 23.–24. maaliskuuta, ellei sopua löydy sitä ennen.

Lakon piiriin kuuluisi noin 25 000 siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa yhteensä 16 yrityksessä. Lakko koskisi kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen alaisia töitä muun muassa ISS Palvelut Oy:ssä, Kotikatu Oy:ssä, RTK-Palvelut Oy:ssä sekä SOL Palvelut Oy:ssä.

PAM on aiemmin antanut varoituksen lakosta, joka koskisi noin 2 500:aa kiinteistöpalvelualan työntekijää. Jos sopua työehdoista ei sitä ennen synny, tämä siivoojien ja kiinteistönhoitajien lakko alkaa torstaina 16. maaliskuuta ja kestää 18. maaliskuuta saakka.

Sovittelua jatketaan perjantaina

Kiinteistöpalvelualan työriitaa koskeva sovittelu jatkui valtakunnansovittelijan toimistolla keskiviikkona, mutta osapuolet eivät päässeet sopuun uudesta työehtosopimuksesta.

Neuvottelut jatkuvat perjantaina 10. maaliskuuta kello 15, valtakunnansovittelijan toimisto kertoi Twitterissä.

PAM ja Kiinteistötyönantajat ovat käyneet neuvotteluja kiinteistöpalvelualan uudesta työehtosopimuksesta tammikuun lopulta alkaen. Alan aiempi työehtosopimus päättyi 28.2.2023.

- - - -

Uutista on korjattu klo 18.20 : työriitaa koskeva sovittelu ei päättynyt lopullisesti tuloksetta, vaan osapuolet eivät päässeet vielä keskiviikkona sopuun. Neuvotteluja jatketaan perjantaina.