Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyrian Assad sanoo suostuvansa tapaamaan Erdoganin vain, jos Turkki vetäytyy Pohjois-Syyriasta

Syyrian presidentti Bashar al-Assad sanoi suostuvansa tapaamaan Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin vain, jos Turkki vetää joukkonsa "kokonaan ja epäröimättä" pois Pohjois-Syyriasta.

Assad puhui asiasta RIA Novostin tänään torstaina julkaisemassa haastattelussa tavattuaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin Moskovassa keskiviikkona.

Putin on yrittänyt korjata Assadin ja Erdoganin välit, jotka rikkoutuivat Turkin alettua tukea Assadia vastaan nousseita kapinallisryhmiä vuonna 2011 alkaneessa sisällissodassa.

– Tämä on ainoa tapa, jolla tapaaminen Erdoganin kanssa voisi onnistua. Mitä merkitystä olisi millään tapaamisella, jos se ei johda sodan loppumiseen Syyriassa, Assad sanoi.

Turkki tarjosi vuosien ajan lähes rajattoman kauttakulun syyrialaisryhmille ja pakolaisille Turkin ja Syyrian välisellä rajalla. Turkki on myös toteuttanut useita sotilasoperaatioita Syyrian puolella tukeakseen kapinallisia sekä hyökätäkseen kurdijoukkoja vastaan.

Turkkilaismedioiden mukaan Turkin, Syyrian, Venäjän ja Iranin diplomaattien on määrä tavata tällä viikolla Moskovassa tasoittaakseen tietä ulkoministerikokoukselle.