Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myös Britannia kieltää Tiktokin käytön maan hallinnon laitteilla

Britannia kieltää kiinalaisomisteisen Tiktok-videosovelluksen käytön maan hallinnon laitteilla. Jo aiemmin Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat tehneet vastaavan päätöksen. Kielto ei koske kenenkään henkilökohtaisia laitteita.

Ministeri Oliver Dowden kertoi parlamentille, että kiellolla on välittömiä vaikutuksia.

Kielto astuu voimaan turvallisuussyiden takia. Viranomaiset ovat olleet huolissaan siitä, että kiinalaiset viranomaiset voisivat käyttää Tiktokin käyttäjätietoja. Sovelluksen omistaa kiinalainen teknologiayhtiö ByteDance.

Aiemmin tänään uutisoitiin, että Yhdysvaltain hallinto uhkaa kieltää Tiktokin käytön kokonaan, jos se pysyy Kiinan omistuksessa. Aiemmin Yhdysvallat kielsi sovelluksen käytön edustajainhuoneensa jäsenien ja työntekijöiden työpuhelimissa.

Tiktokin tietoturva on herättänyt huolta, koska ei ole selvää, paljonko tietoa käyttäjistä päätyy yhtiölle ja mitä sillä tehdään.

Tiktok on myöntänyt ByteDancen työntekijöiden Kiinassa päässeen käsiksi yhdysvaltalaisten tilien tietoihin, mutta yhtiö on kiistänyt, että tietoja olisi annettu Kiinan viranomaisille.

Kiina reagoi Yhdysvaltojen ulostuloon vaatimalla Yhdysvaltoja lopettamaan Tiktokin järjettömän vaimentamisen.

– Yhdysvalloilla ei ole todisteita siitä, että Tiktok uhkaisi Yhdysvaltojen kansallista turvallisuutta, sanoi Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Wang Wenbin.