Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niinistön Turkin-vierailu ollut vähän esillä Turkin medioissa – huomio maanjäristysten ja syöksytulvien tuhoissa

Presidentti Sauli Niinistön Nato-vierailua Turkissa on seurattu maan medioissa verrattain vähän eilisestä lähtien.

Turkin mediat uutisoivat maan presidentin Recep Tayyip Erdoganin Nato-lupauksista Suomelle tällä viikolla, ja eilen Turkin virallinen Anadolu-uutistoimisto jakoi uutisen vierailun alkamisesta sekä kuvia Niinistöstä maanjäristysalueella Kahramanmarasissa.

Turkin mediat ovat keskittyneet raportoimaan helmikuussa Kaakkois-Turkkia ja Luoteis-Syyriaa ravistelleen tuhoisan maanjäristyksen seurauksista sekä maan valmistautumisesta 14. toukokuuta järjestettäviin vaaleihin.

Maanjäristyksessä ja sen jälkijäristyksissä on kuollut yhteensä yli 48 000 ihmistä Turkissa, luonnonkatastrofi oli alueella vuosisadan tuhoisin.

Lisäksi järistysalueelle iskivät tällä viikolla syöksytulvat, joissa on kuollut ainakin 17 ihmistä, kertoivat useat turkkilaismediat perjantaina.

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat alkoivat tiistaina useissa Kaakkois-Turkin kaupungeissa. Vesi tempaisi mukaansa telttoja ja konttitaloja, joihin oli siirretty asumaan järistyksissä kotinsa menettäneitä ihmisiä.

Uhriluvun on pelätty yhä nousevan, koska monia oli yhä kadoksissa maanjäristysten ja tulvien jäljiltä.