Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leningrad Cowboysin taustayhtiö konkurssiin

Rockyhtye Leningrad Cowboysin taustayhtiö on asetettu konkurssiin. Helsingin käräjäoikeus päätti asiasta viime perjantaina.

Oikeuden mukaan yhtiö on maksukyvytön, ilmenee STT:n pyytämästä konkurssipäätöksestä.

Konkurssia oli marraskuussa hakenut Valtiokonttori, joka oli vaatinut Leningrad Cowboys Ltd Oy:ltä noin miljoonan euron saatavia.

Maksamattomien velkojen taustalla oli tuotekehityslaina, jonka Tekes eli nykyinen Business Finland myönsi yhtiölle vuonna 2012 pelikehitystä varten.

Yhtiö yritti välttää konkurssin hakeutumalla yrityssaneeraukseen, mutta käräjäoikeus hylkäsi hakemuksen. Valtiokonttori vastusti saneerausmenettelyn aloittamista.

Tötterökampauksista tunnettu Leningrad Cowboys perustettiin vuonna 1987. Vuonna 1993 yhtye keräsi yhdessä Puna-armeijan kuoron kanssa kymmeniätuhansia kuulijoita konserttiin Helsingin Senaatintorille.

Leningrad Cowboys esiintyi usein Puna-armeijan kuoron kanssa. Esiintymistahti hiipui sen jälkeen, kun suurin osa kuoron jäsenistä kuoli lento-onnettomuudessa vuonna 2016. Yhtyeen mukaan sen talouteen ovat sittemmin iskeneet myös koronarajoitukset ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa.

Konkurssista uutisoi aiemmin Iltalehti.