Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän entinen vaalipäällikkö kuoli – sai vaalihuijauksen aikaan ironisen lempinimen

Venäjän entinen vaalipäällikkö Vladimir Tšurov on kuollut 70-vuotiaana. Kuolinuutisen kertoi riippumaton verkkolehti The Moscow Times viitaten valtiollisiin tiedotusvälineisiin.

The Moscow Times kirjoittaa valtio-omisteisen Venäjän uutistoimiston TASSin tietoihin perustuen, että Tšurov sai viime viikolla aivohalvauksen ja kuoli sairaalassa keskiviikkoaamuna leikkauksen jälkeen.

Tšurov johti Venäjän keskusvaalilautakuntaa vuosina 2007–2016. The Moscow Timesin mukaan Tšurovista tuli symboli Venäjän demokraattisten instituutioiden epäonnistumisesta hillitä hiipivää autoritaarisuutta.

Kun Tšurov nimitettiin pestiinsä maaliskuussa 2007, hän julisti, että "Tšurovin ensimmäinen laki oli, että Putin on aina oikeassa".

Moscow Times kirjoittaa, että vuonna 2011 Tšurov valvoi massiivista äänten väärentämistä Venäjän parlamenttivaaleissa ja sai "saavutuksistaan" ironisen lempinimen taikuri.

Tšurov joutui jättämään paikkansa keskusvaalilautakunnan johdossa vuonna 2016.

Tšurovin kuolemasta kertoi Suomessa ensimmäisenä MTV.