Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajokeli maanantaina etelässä erittäin huono, sadealue saapuu Baltiasta

Talvi palasi Suomen eteläosiin viikonloppuna, kun lumisadealue saapui maahan lounaasta. Lunta kertyi itään suunnanneista sateista etelässä paikoin runsaat viisi senttiä, kun taas maan pohjoisosissa oli viikonloppuna poutaa ja yöaikaan kovaa pakkasta.

Maanantain vastaisesta yöstä alkaen on ennustettu maahan etelärannikolta alkaen uusia lumisateita. Baltian suunnasta saapuvaksi odotettiin seuraavaa sadealuetta, joka on suuntaamassa edeltäjästään poiketen pohjoiseen.

Lunta saattaa kertyä Suomenlahden yli saapuvista sateista paikoin yli kymmenen senttiä.

Lumentulon takia autoilijoiden on syytä olla hyvin varovaisia maanantaina varsinkin Etelä-Suomessa. Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi Manner-Suomen kuudessa eteläisimmässä maakunnassa ja Ahvenanmaalla. Lisäksi liikennesää on huono alueella Satakunnasta Etelä-Savoon asti.

Rannikolla Satakunnasta Uudellemaalle on voimassa tulvavaroitus. Osassa merialueita tuulee kovaa, ja Selkämeren eteläosassa aallokko voi yltyä vaarallisen korkeaksi.