Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsalainen Hedin Automotive ostaa Delta Auton

Ruotsalaisomisteinen yritys osti viime vuonna Laakkonen-ketjun. Nyt se saa 13 myymälää ja kuusi automerkkiä lisää.

Hedin Automotive kasvattaa osuuttaan suomalaisesta autokaupasta ostamalla Delta Auton.

Kaikki Delta Auton ja sen emoyhtiön Delta Motor Groupin osakkeet, liiketoiminnot ja työntekijät siirtyvät Hedin Automotivelle.

Perinteikkäällä Delta Autolla on 13 toimipistettä, ja se edustaa yhdeksää automerkkiä, muun muassa Kiaa, Fiatia ja Opelia. Konsernin palveluksessa työskentelee 315 henkilöä ja sen liikevaihto oli viime vuonna 322 miljoonaa euroa. Yritys myy vuosittain noin 13 000 autoa, joista 4 500 on uusia.

Hedin Automotive on ruotsalaisen Hedin Mobility Groupin suomalainen tytäryhtiö. Hedin tuli Suomen markkinoille viime vuonna ostamalla suuren Laakkonen-ketjun, jonka myymälät vaihtoivat nimeään. Nyt Hedinin asema Suomen autokauppamarkkinoilla vahvistuu entisestään.

– Suomalainen autokauppa konsolidoituu nopeasti, ja kannattava liiketoiminta edellyttää riittävän kokoista markkinaosuutta ja mittakaavaetuja. Delta Auton hankinta on linjassa kasvustrategiamme ja tavoitteidemme kanssa, Hedin Automotiven toimitusjohtaja Mikko Mykrä sanoo tiedotteessa.

Deltalla pitkä historia

Delta-kauppa kasvattaa Hedinin edustamien automerkkien määrää kuudella ja laajentaa sen myymäläverkostoa maantieteellisesti. Mykrä nostaa esiin erityisesti Kian, joka on yksi Suomen suosituimmista automerkeistä.

– Yrityskaupan myötä toimintamme laajenee aidosti valtakunnalliseksi, kun toimipisteverkostoomme liittyvät täysin uudet paikkakunnat Forssa, Hämeenlinna, Järvenpää, Kotka, Oulu ja Pori, Mykrä sanoo.

Delta Autolla on pitkä historia suomalaisella autoalalla, sillä konsernin toiminta alkoi jo vuonna 1937. Nykyisen Delta Auton edeltäjä tunnettiin aikoinaan neuvostoliittolaisten autojen maahantuojana, ja myös Delta Auto oli Ladan maahantuoja vuoteen 2012 asti. Viime vuodet Delta-konserni on ollut pääosin brittiläisen yksityishenkilön omistuksessa.

– Hedin Automotive on erinomainen uusi koti niin Delta Auton henkilöstölle kuin asiakkaille, Delta Motor Groupin toimitusjohtaja Helena Sauramo sanoo.

Yrityskauppa vaatii vielä viranomaishyväksynnän. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden jälkipuoliskolla.